Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Blog

Teater og debat om ligestilling

Fire Europæiske Søndags Matinéer

Teater og debat om ligestilling

Arbejdernes Kunstforening, Arbejdermuseets Venneforening , Rejsescenen, Arbejdermuseet og AOF Frb.-Kbh. er gået sammen om at afholde 4 europæiske Søndags Matinéer med tilskud fra EU Nævnet.
Den første søndag i februar, marts, april og maj i år vil Arbejdermuseets festsal danne rammen om 4 Europæiske Søndags Matinéer. De 2 første gange er det teaterforestillinger, der er oplæg til spændende debatter. Den 3. gang er det en berømt billedkunstner, der medvirker til at skabe liv i debatten og alle gangene er der medlemmer af Europaparlamentet, der løfter det op i et europæisk perspektiv. Den 4. gang er der uddrag af en teaterforestilling og hver gang vil der også være fællessange til at skabe en hyggelig stemning. Arbejdermuseets venneforening og Arbejdernes Kunstforenings medlemmer har gratis adgang.

Søndag den 3. februar kl. 14.00 – 16.00: Fokus på ligestilling. Dels i et europæisk perspektiv, dels i et historisk. Rejsescenen viser “Åh, disse kvinder – et humoristisk og musikalsk causeri”. Med Sonja Oppenhagen og Rikke Wölck samt Erik Juul Andersen ved klaveret.

Efter forestillingen, der varer en lille time, følger en debat om ligestilling mellem køn. Vi ser det som et af de områder, hvor EU-samarbejdet har stor betydning. Skal EU i endnu højere grad bruges som løftestang, så kvinder i hele Europa får langt større lighed?

Debattører: Medlem af Europaparlamentet, Britta Thomsen, Danmarks første ligestillingsminister Jytte Andersen og en repræsentant fra Arbejdermuseet med en introduktion til museet.
Ordstyrer: Kirsten Juul Andersen.

Fokus på social dumping

Søndag den 3. marts kl. 13.00 – 15.00: Fokus på begrebet “social dumping”.
Det gør Rejsescenen med forestillingen “Working Poor”, der handler om østarbejdere i Danmark og de konsekvenser dette på længere sigt kan få for det danske arbejdsmarked. Medvirkende: Anette Katzmann, Morten Nielsen og Christian Damsgaard.

Almindelige lønmodtagere i Danmark er på vej til et liv i fattigdom, selv om de har arbejde. Millioner af europæere, der arbejder, lever alligevel på fattigdomsgrænsen. Rejsescenens forestilling anskueliggør en række dilemmaer, som efterfølgende debatteres af publikum.

Oplægsholder: Medlem af Europaparlamentet, Ole Christensen. Museumsinspektør, Margit Bech Larsen, som også var ansvarlig for museets udstilling i 2011 om østarbejdere og medlem af Folketinget Ane Halsboe-Larsen kommer også med et indlæg.
Ordstyrer: Arbejdspsykolog Kirsten Juul Andersen.

Debat om kvinder til salg

Søndag den 7. april kl. 14.00 -16.00: Fokus på trafficking. Billedkunstneren John Kørner vil fortælle om baggrunden for sin tidligere udstilling i Arbejdermuseet om misbrug af kvinder, i særdeleshed de kvinder, der er ofre for trafficking og arbejder som prostituerede i Danmark.

”Kvinder til salg” var titlen på udstillingen, som bestod af en serie på tolv store, helt nye malerier og et mindre antal grafiske værker, der via stemninger, antydninger og flertydighed inviterede til refleksion og stillingtagen til de menneskelige aspekter af kvindehandel og prostitution.

John Kørner vil efterfølgende sammen med medlem af Europaparlamentet, Britta Thomsen, sætte fokus på problemet med handlede kvinder og kunstens mulighed for at fremme debat. Connie Hansen , som var museumsinspektør på udstillingen og Marianne Bruun, ligestillingskonsulent i 3F, medvirker også.

Ordstyrer: Kirsten Juul Andersen.
Hvis tårer var guld – uddrag af en forestilling om partnervold

Søndag d. 5.maj 2013 kl. 14.00 -16.00: Fokus på partnervold

Rejsescenen har produceret debatforestillingen ”Hvis tårer var guld”.
Skuespillerne fra forestillingen: Anette Katzmann, Morten Nielsen og Christian Damsgaard har sammen med psykologen Kirsten Juul Andersen udvalgt scener fra forestillingen, som vil blive spillet som oplæg til debat.
Chris Poole er konsulent i voldsforebyggelse og hun har spillet en aktiv rolle i AOF og 3F’s europæiske projekt om voldsforebyggelse i arbejdspladsperspektiv. Chris fortæller om, hvorfor et europæisk samarbejde kan bringe os videre i forebyggelsesarbejdet i Danmark.
Ordstyrer: Kirsten Juul Andersen.