Image Image Image 01 Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Blog

Diskussion om “Kvinder i forskning og ledelse” blusser op igen

Politiken har i weekenden bragt en artikel om Københavns Universitets (KU) initiativ ‘Kvinder i forskning og ledelse’, hvor professor Hans Bonde kraftigt kritisere initiativets potentielle diskriminatoriske konsekvenser for mandlige forskere. Dette har Bonde tillige i Universitetsavisen i august skrevet et debatindlæg om.

Et af argumenterne fra Bondes side er, at “når man ansætter  flere kvinder, betyder det, at man skærer andre stillinger væk”, hvilket især har gjort sig aktuelt i forbindelse med nedskæringer på KU. Omvendt forsvares initiativet i artiklen af rektor Ralf Hemmingsen, der har været med til at søsætte projektet. Ligeledes udtaler professor Bente Rosenbeck, at “KU er  blevet kendt ude i verden og har fået ros for ordningen, som vækker  opmærksomhed”.

Læs artiklen “Mænd gør oprør over kvindebonus” på Politikens hjemmeside her og læs Hans Bondes debatindlæg i Universitetsavisen her.

Bag initiativet ligger en rapport, udformet af en dertil udpeget task force tilbage i 2007. En del af task forcens arbejde var bl.a. at udarbejde et idékatalog over tiltag, der kunne øge andelen af kvinder i lektor- og professorstillinger. Du kan læse task forcens rapport inkl. idékatalog her.

Udviklingen i andelen af kvindelige forskere siden 2007 kan i øvrigt ses her..

Submit a Comment